Wat komt er nog in 2011?

19 juni

Vissen naar kriebelbeestjes

Hoe lang leeft een eendagsvlieg? Hoeveel bloed drinkt een bloedzuiger? Hoe komt een duikerwants aan zijn naam? Hoe maakt een waterslak zijn huisje? Blijf niet met je vragen zitten en ontdek het zelf. Gewapend met vangnet en emmer duiken we de vijver van de Rozebroeken in om een beeld te krijgen van het leven dat aanwezig is. We bekijken deze kriebelbeestjes van dichtbij en proberen na te gaan wat we precies zien. Wil je meer te weten komen over het leven onder water? Kom dan zeker af! Het wordt een leuke en interessante ervaring voor jong en oud.

Contact: philippe.de.maesschalck@pandora.be
juni

Weidebeheer: maaien,
hooien
en samenzijn

Afspraak om 13u00 op zondag 5 en 12 juni in het hooiland aan de Rozebroekslag (nr. 5)

In 2010 leerden acht van onze mensen maaien met de zeis. We vonden het een fantastische ervaring om een oud werktuig in ere te herstellen en ontdekten dat het oude spreekwoord ‘een boer gaat maaien als hij moe wordt’ een heuse waarheid is. Maaien is een ontspannende bezigheid, vergelijkbaar met tai chi. Kom dus gerust eens kijken. De broekweide maaien vraagt veel werk, maar de dagen zijn lang, en de ondergaande zon brengt rust. Omdat er ook gehooid en weggevoerd wordt, is deze activiteit geschikt voor iedereen.

Contact: Stefaan de bosboer: grietjestefaan@live.be
Vrijdag 2 en
zaterdag 3 september 20 uur

B = A in Bubbels

! oorspronkelijke data van 27 en 28 mei gewijzigd !

Toneel in openlucht, vanaf 8 jaar Een prachtig toneelstuk voor groot en klein, over de spannende strijd tussen twee meisjes. A is een gewoon meisje, tot ze wegloopt van de ‘vieze mensenwereld’ om op haar eigen benen te staan. In haar eigen land maakt ze haar eigen taal. Dan vindt ze B, een wild kind dat de taal van de mensen niet kent. A maakt B tot haar hondje. A is de baas. Maar B is niet dom. Ze wil zijn zoals A en ook leren spreken. Ze komt in opstand tegen A…
Tekst: Willy Thomas. Regie: Elke Clompen. Spel: Okita Van Daele & Belinda Van Molle.

Contact: Elke.clompen@telenet.be
September-Oktober

Namaaien

Omdat we hopen door het maaien een verschraling teweeg te brengen, maaien wij tijdelijk tweemaal per jaar. Door dit maaien zou het moeras zijn bijna originele vegetatie terug kunnen krijgen. Omdat de weide deels aan het heiveld en deels aan het broek ligt, groeien er nu al meer dan 20 verschillende grassoorten. Bestuurslid Marc vertelt er alles over.

Contact: grietjestefaan@live.be
Zondag 18 September

Wisselbeker petanque

In 2010 heeft de Jos Verdegemstraat gezegevierd. Maar welke straat sleept in 2011 de wisselbeker in de wacht? Schrijf je in met een team uit je straat en de strijd kan weer losbarsten.

Contact: sven.taeldeman@pandora.be
Januari 2012

? Vurige lichtkooi ?

De vurige lichtkooi is een prachtig buurtfeest, maar we krijgen het alleen maar voor elkaar als genoeg mensen willen meewerken. Voel je je geroepen? Help ons om het jaar 2012 opnieuw in alle schoonheid af te trappen. Wij hebben materiaal, ervaring en kennis, maar zonder jouw hulp lukt het niet. Laat het weten als ook jij wil meewerken en een positieve noot wil toevoegen.

Contact: renaat@rozebroeken.be
Comments