Nieuws‎ > ‎

Natte maar toch Vurige Lichtkooi editie 2010

Geplaatst 28 mrt 2010 11:09 door Marc Batsleer   [ 28 mrt 2010 11:34 bijgewerkt ]
De reden waarom mensen willen samenkomen rond Nieuwjaar is heel uiteenlopend, maar bij deze editie was het toch wel echt weggelegd voor "Wij de dappersten der alle Galliërs".
Ja we wilden deze intense warmte terug voelen, en dan kunnen we bij deze editie niet echt spreken over de lichamelijke warmte, maar dan wel over het intense fijne samengevoel.

De voorbereidingen waren niet echt zwaar, er werd gelachen en gegrold over de snit van de groentjes, hoeveel kilogram van deze en hoeveel gram van dat. We hadden zoals steeds die onwaarschijnlijke helpende handen, die bijna uit het niets verschijnen, maar er steeds op het juiste moment zijn. Ik wil hier toch wel even Eva, Myriam, Peter en Steven in de kijker zetten.
De opbouw van het kamp was moeilijker, De kampbouwers zijn minimum 3 keer druipend nat geweest, Maar!!!! 

Onze  genodigden (ik veronderstel een 150tal) droegen lachkristalen rond hun mond, was het niet van de koude dan was het van de regen, misschien was het ook omdat ze iets te lang of juist iets te gepeperd of gerookt moesten wachten.
De muzikanten en vuurdansers gaven wat ze konden, met hun verkleumde vingers en of ledematen. Ja zoals steeds, de mensen die naar dit feest komen, komen omdat ze er willen zijn ,en zeker niet omdat ze moeten.

Het was ook een editie waar we voor de eerste maal opteerden om samen te werken met een jeugdbeweging. Het was zeer leerzaam maar ook moeilijk, je kan niet alle verantwoordelijkheid naar hun toe schuiven, en zeker niet voor zo'n grote aangelegenheid, maar het engagement van zij die er reeds van s' morgens bij waren en 's nachts om 1h30' nog steeds bij waren, mijn hoedje af, zeker en vast ook voor hun begeleider.

De vurige lichtkooi is een uniek feest waar jonge mensen, kinderen, samen met hun ouders, vrienden en vriendinnen naartoe kunnen komen. Waar ze in het diepste van die donkere dagen het vuur kunnen zien oplaaien, en daarom is het zo belangrijk.

Renaat


Renaat
Comments