Nieuws‎ > ‎

Bomen langs beek bedreigd ?

Geplaatst 28 mrt 2010 12:01 door Marc Batsleer
Tijdens een wandeling langs de beek op 21-02 zagen we heel wat bomen die waren gemerkt met grote groene bollen. Met enkele foto's als referentie contacteerden we de Groendienst van Stad Gent met de vraag wat hiervan de bedoeling kon zijn.

Zeer snel kregen we antwoord dat dit het werk was van de aannemer die de ruiming van de beek moet uitvoeren n.a.v. installatie van de (gescheiden) regenwaterafvoer in de wijk Sint-Baafskouter. Omdat hij evenwel niet de nodige vergunning hand werd dit stilgelegd en moet de Vlaamse Overheid nu een vergunning verlenen.

Luc Wellens schreef dan ook "Tot nader order blijven de gemerkte bomen dus staan en zal er eerst onderzocht worden of het noodzakelijk is dat alle gemerkte bomen worden weggenomen. O.a. van de dikke knotwilg langs de oever van de beek, is er reeds gezegd dat deze moet behouden blijven. Verder willen we de bomen niet volledig weg. Wanneer we een aatal bomen kunnen recupereren door ze kort te zetten zodat ze later terug kunnen uitschieten zullen we dat zeker overwegen."


Comments